SA SABORA PDP-A: MI NISMO ZADUŽILI GRAD


SA SABORA PDP-A: MI NISMO ZADUŽILI GRAD


Bivši gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević istakakao je večeras na Šestom saboru PDP Gradskog odbora Trebinje, kome su prisustvovali i Mladen Ivanić, Branislav Borenović i Igor Crnadak, da njegova vladajuća struktura nije zadužila Grad Trebinje, niti su, kako kaže, ostavili dubiozu od 6,5 miliona maraka zbog koje se lokalna zajednica sada zadužuje, već je prema njegovim riječima dubioze prozrokovao Luka Petrović dugom od 2 miliona maraka u Fudbalskom klubu Leotar, ali su prouzrokovane i gradnjom Mandića zgrade, a bilo je tu, kako kaže, i unutarstranačkog darivanja određenih komada zemlje.


„Kad dobar domaćin ima u dva novčanika dovoljno novca, pa troši iz jednog, pa onda ide da se kreditno zaduži kako bi namirio ono što je potrošio to može samo sumanuta glava da zadužuje grad Trebinje da uz postojeći novac pravi zaduženje“, rekao je Vučurević.


On je rekao da je cilj jasan i da je prepisan sa vrha republike, a to je oprati novac, ugraditi se u  šest ipo miliona i za dvije ili tri godine bježati sa pozicije gradonačelnika Trebinja.


Pozivam ga na otvoreni razgovor da kaže i da priča o svim kriminalima i potpunom i nepotrebnom zaduženju grada Trebinja, jer da sam ja ostao gradonačelnik budžet grada Trebinja ne bi bio 22 miliona nego 32 miliona. Neizvršenje budžeta je stvar neprihodovanja sredstava od hidroakumulacija i sprečavanja prodaje zemlje od nekretnina, a bez prodaje zemlje na kojoj će se graditi nema ni razvoja, a oni su upravo to uradili, poplašili su u septembru i potjerali investitore iz susjednih zemalja koji su bili spremi da ulažu u Trebinje, ali nažalost, ponoviću opet onu narodnu: krivih drva i budala nikad dosta“, rekao je Slavko Vučurević. 


On je rekao da PDP ipak računa na sve poštene građane Trebinja koji žele da se ovaj grad mijenja na bolje, da se ne proizvodi sirotinja otpuštanjem sa posla roditelja nezbrinute djece, da se nastave investicioni započeti projekti koje će, i pored, kako kaže,  prekida donacija koje je prouzrokovala ova vlast, a to je odvraćenih 7 miliona za samo 6 mjeseci, PDP i pored svega obezbijediti određene donacije, transparentno, javno i bez laži i obmana ih uložiti tamo gdje se pokreće napredak grada.


I on, ali i predsjednik PDP-a RS Branislav Borenović su kritikovali izbjegavanje predstavnika međunarodnih organizacija, među kojim je Borenović naročito istakao američku ambasadorku Morin Kormak, ističući da su u vrijeme Vučurevića Trebinje posjetile 42 delegacije ambasadora i drugih međunarodnih izaslanika.


„Ja znam da postoji frustracija te nove trebinjske vlasti jer ne može da dostigne taj nivo koji je Slavko postigao u svom četvorogodišnjem mandatu, ali to nije razlog, već jedna sramota da ambasadorka SAD dođe ovdje i da Petrović pobjegne, da se sakrije u mišju rupu i da na taj način pokaže nepoštovanje prema zemlji koja ulaže u cijelom svijetu i da pokaže da je čovjek koji apsolutno ne zaslužuje da bude na ovakvoj poziciji, vrlo odgovornoj u gradu Trebinju koji treba da se razvija u narednom periodu“, rekao je Borenović.


On kaže da PDP ima velike planove na sledećim Opštim izborima jer u Trebinju žele pobijediti, s obzirom da su „iza sebe ostavili jedan dragulj u ovom dijelu Evrope, grad koji je pokazao da je moguće sa jednim poštenim, domaćinskim, odgovornim odnosom da primi značajne investicije“.


Borenović je rekao da je Slavko Vučurević dobio sve pozitivne ocjene od strane svih ambasadora i predstavnika zemalja koje su ovdje unijele značajan kapital, te da je uradio desetine i stotine projekata koje niko neće moći zaustaviti.


To niti jedan čovjek, pa makar i Luka Petrović svojom glupošću neće moći zaustaviti. To je čovjek koji ima ograničena shvatanja i koji je već u prvih nekoliko mjeseci svoga rada nanio štetu gradu Trebinju. Sramota je da se jedna donacija od strane Češke vlade zaustavi, da  potencijalne međunarodne agencije polako žele da preispitaju način ulaganja u Trebinje i vidimo da nema velikog napretka kada su u pitanju određeni evropski fondovi i to je sve odgovornost Luke Petrovića koji ne zna ništa drugo nego da kvari. To će građani Trebinja vrlo brzo shvatiti i da će na sledećim izborima kazniti takvu politiku čovjeka koji svojom glupošću, arogancijom, bahatošću, primitivizmom, ignorantskim odnosom čini štetu gradu Trebinju i nikad neće stići Slavka Vučurevića. Ja znam da je on zbog toga isfrustriran, ali nažalost, ipak treba malo više da uči i vidi kako to rade drugi“, rekao je Borenović.


Nije želio kometarisati da li će TIKA nastaviti ulaganja u Trebinje, jer je to nakon Doma kulture bilo najavljeno, jer to, kaže on, treba pitati ljude iz ove agencije, ali se nažalost najavljuju i odustajanja USID-a od investicija.


Mladen Ivanić je u tom kontekstu bio jasniji kada je rekao da ozbiljne države neće da ulažu novac svojih građana u nešto što će se ovamo predati privatnim licima, što je učinjeno sa trebinjskom Kino salom...


  SARANSAK