POČEO DEVETI MEĐUNARODNI FESTIVAL ZABAVLJAČA ZA DJECU


POČEO DEVETI MEĐUNARODNI FESTIVAL ZABAVLJAČA ZA DJECU


JEDINSTVENA ČAROLIJА ZA NAJMLAĐE


Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović otvorio je Međunarodni festival zabavljača za djecu  koji se deveti put odvija u Trebinju u narednih pet dana.


“Ovaj festival smo namijenili samo za vas, draga djeco, svjesni da vam nedostaju ovakvi sadržaji u kojim ćete sigurno uživati”, rekao je ovom prilikom Petrović. 


Festival je počeo predstavom “Šešir pun boja”,  Pozorišta “Pinokio” iz Beograda, čiji će glumci, kako su najavili, ispratio priču o igri.


“Ovo je priča o igri, gde kroz igru učimo boje i koje boje stvaraju dugu, ali na način da i deca aktivno učestvuju u predstavi, što predstavalja zadovoljstvo i njima i nama, jer se u neku ruku igramo i mi, sa decom i sa lutkama, jer imamo i lutaka na sceni”, istakla je Ivana Todorović, glumica.


Njen kolega Vojislav Šantić kaže da je predstava malo neobična i zbog same činjenice da se na njoj prikauju cirkuske vještine, žongliranje, akrobatiku.


Šantić, koji je u stvari po profesiji cirkuski artista, ovoga je puta napravio ulogu koja spaja circus i pozorište i zbog toga je ostavio snažan utisak na mališane.


Vršilac dužnosti direktora Doma mladih Trebinje Dejan Mirković  je istakao da se u toku proteklih godina pokazalo da je ovaj festival pun pogodak, jer je jedinstven i na državnom nivou i predstavlja jedinu vrstu zabave za najmlađu trebinsku populaciju.


On je podsjetio da će se, pored beogradskog “Pinokija” u narednim danima predstaviti i Pozorištance “DC Club” iz Podgorice, u srijedu gostije Mostarsko kazalište, u četvrtak je ansambl trebinjske Kulturne scene “Male stvari”, a završnog dana nastupa i Radojica Stanković, popularni Šanta Panta iz Nikšića koji je prije devet godina i došao na ideju da se u Trebinju organizuje ovaj festival…


SARANSAK