PRIJEMOM U GRADSKOJ UPRAVI POČEO KOŠARKAŠKI SABOR


PRIJEMOM U GRADSKOJ UPRAVI POČEO KOŠARKAŠKI SABOR


Prijemom za prve ljude košarke Republike Srpske i Srbije koji je upriličio zamjenik gradonačelnika Mirko Ćurić u Trebinju je počela tradicionalna sportska manifestacija Košakaški sabor koji će se ove godine održati po dvadeseti put i okupiti najbolje srpske košarkaše.


Delegacije predvođene predsjednicima košarkaških saveza Republike Srpske i Srbije, Predragom Danilovićem i Borisom Spasojevićem, složile su se da nije bilo boljeg mjesta da za održavanje ovog jubilarnog susreta od Trebinja – rasadnika svjetskih košarkaških asova.


Zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić je ovom prilikom izrazio zahvalnost na manifestaciji koja se po prvi put odvija u Trebinju i čiji se jubilej od dvije decenije odvija upravo u ovom gradu, u kome se po prvi put od ove godine odvija i takmičenje za žene.


Podsjetivši da je među tim asovima i Predrag Danilović koji nije ovdje gost, već domaći, poput brojnih košarkaša porijeklom iz ovog grada kome su uvijek pružali i nesebičnu pomoć i podrušku, Ćurić je dodao da je će i Grad Trebinje ubuduće košarci i uopšte sportu pružati veću podršku nego do sada. 


“Mi smo za sljedeću godinu planirali mnogo veća sredstva za sport u odnosu na raniji period, čime smo pokazali svoje opredjeljenje za mnogo veće unapređenje sporta u ovom gradu”, istakao je Ćurić.


Predrag Danilović je izrazio zadovoljstvo što se ovaj Košarkaški sabor po prvi put održava u gradu iz koga “korenje vuče veliki broj košarkaša” i što će i ova manifestacija dati doprinos tradicionalno dobrim odnosima dva košarkaška saveza.


“Košarkaški savez Srbije ima dobre odnose sa svim košarkaškim savezima zemalja regiona, ali smatram da je prirodno što je najbliži sa Koraškaškim savezom Republike Srpske jer smatram da smo jedan narod”, kazao je Danilović, dodavši da želi da se ti odnosi i ubuduće razvijaju.


Podsjetivši da 2017. godine Košarkaški savez RS puni 25 godina otkako je nastao, predsjednik ovog Saveza Boris Spasojević ističe da je Košarkaški sabor samo jedna od lijepih manifestacija koja se odvija uoči ovog jubileja i koja mu daje na značaju.


“Trebinje zaslužuje ovakve manifestacije jer ima veliki sportski duh koji treba njegovati i održavati”, istakao je Spasojević i didao da sabor srpske košarke u Trebinju tradicionalno dobre odnose dva saveza podiže na još veći nivo.


Na Košarkaškom saboru su za popodnevne časove planirani susreti muških i ženskih selekcija dva saveza, a u poluvremnu utakmice muških ekipa biće obavljeno takmičenje u šutiranju trojki i  zakucavanju.


I ove će godine, kako je najavljeno, biti izabrani najbolji košarkaš i košarkašica Republike Srpske za 2016. godinu …


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?