HET USKORO POČINJE GRADNJU DVA BAZENA – PRIČAJ I TI KO TI BRANI!


HET USKORO POČINJE GRADNJU DVA BAZENA – PRIČAJ I TI KO TI BRANI!


Čuvena je priča dvojice trebinjskih hvalisavaca o uspjesima kod žena, pa su najprije počeli da se prisjećaju starih uspjeha, a kako je njihova priča postajala otrcanija – tako su počeli sve više izmišljati svoje nove uspjehe.


U jednom momentu su jednu te istu priču ponavljali i po nekolika puta, a kada bi ih slušaoci na to upozorili, nastavljali su bez pardona da je u pitanju bilo njihovo novo osvajanje starih ljubavnica koje su svakako bivale ko vini – što starije to bolje i neosvojivije, pa su opet nalazili publiku.


E, kada se izlizala i ta priča krenule su bajke o tome kako njih dvojica, staraca po tadašnjih 70 godina, odlaze u Beograd svojim ljubavnicama, studentkinjama koje ih obožavaju.


Nekako me ove priče iz našeg energetskog sekotra podsjećaju upravo na stare, olinjale ljubavnike, koji su nekada bili u zemanu, ali ih pregazilo malo vrijeme, a najviše doprinosa dali oni sami da se uruše.


Počeli su najprije sa starom pričom o Gornjim Horizontima isplakanom još dok sam ja kao dijete slušao u našem selu bajke o tome kako će nam otkupiti zemlju u opštini Berkovići i sanjao da za te novce kupimo stan u Dubrovniku,  jer sam kuću već imao, a stari, kao dobar i pošten komunista, u akciji „Imaš kuću – vrati stan“, postupio ispravno i vratio državi stan (ko ne vjeruje neka provjeri).


Elem, kada sam poodrastao i izučio nešto – shvatim da od Gornjih Horizonata nema ništa i mojih propalih snova o rodnom Dubrovniku,  ali se neko sada sjetio da još ima budala čija je svijest na nivou djeteta i zvartio nam nakon četiri decenije istu priču i ubijedi nas da već imamo struju sa HE Dabar od ove godine.


Tako je naš čuveni sistem HE Dabar, ko ona nanovo osvojena ljubavnica trebinjskih srcelomaca, dobio još ljepše lice, dobio nove milione (koji bezbeli tek treba da se ulože, ali etapno, važno je da je dokumentacija spremna). Krkalo se nedavno u to ime, putovalo se do slavnog istorijskog mjesta, a da su se ti novci uložili barem u onaj čuveni urušeni put Hasana Perkušića kome se Dabrani na sinošnjoj javnoj tribini SDS-a u ovom mjestu siti ismijaše i podrugaše se, bilo bi pametnije. 


A onda dolazi i ona treća etapa sada već atrofiranih staraca koji u sebe nisu uložili ništa, vrijeme iščililo, pa su dosta i oni doprinijeli svojoj atrofiji – te im jedina  preostala ona do kraja banalna priča o beogradskim studentikanjama.


Nekako mi se tako čini i ovo naše novo navodnjavanje Mokrog polja i dijela Trebinjskog polja sa vodozahvata Zubačkog platoa, gdje je završen glavni projekat, ali samo u papirima, no, vrlo je važno u „svojim rukama“ imati ovaj važan dokument koji je rađen uporedi sa aplikacijama prema Svjetskoj banci.


Država i garantuje i vraća dug, a HET koji je lokalnoj zajednici, zajedno sa cjelokupnim energetskim sektorom, od dobiti u prošloj godini izdvojio više nego mizerna sredstava, postaje velikodušan i najavljuje intenzivan zajednički rad na realizaciji projekta i izgradnji rezervoara, samo nisu precizirali je li to onaj isti već  izgrađeni rezervoar i planiraju li se uključiti u realizaciju projekta za koji novinske agencije tvrde da je Vučurević dobio čak 5 miliona eura od Češke Vlade. 


Ako zaista raspolaže sa tolikom novcem, ne treba mu niko u realizaciji, za 10 miliona maraka se može uraditi sve, jer iste ove agencije prenose izjave iz HET-a da ovih dana rade na izboru najboljeg ponuđača za izgradnju bazena čiji će radovi koštati taman toliko - 10 miliona maraka.


U HET-u tvrde da se intenzivno radi i na drugim aktivnostima od značaja za ovdašnje stanovništvo, među kojima je i izgradnja zatvorenog bazena,  a ko drukčije kaže kleveće i laže (ko zna, možda će uslijediti i oni drugi stihovi ... i našu će osjetit pest...).


E sad, ako je vjerovati agencijama, a neka mi oproste pregaoci HET-a ako pretjerujem i ako sam Nevjerni Toma, sve mi ovo pomalo liči na onu rečenicu koja bi uslijedila nakon što se povuku naša dva đuturuma – 


Ma, bogati, je li istina da ganjaju studetkinje po Beogradu? Pričaj i ti, ko ti brani!


SARANSAK

Loading ...

ANKETA

Da li ste zadovoljni novom autobuskom stanicom?